Om HTML-Hajen

...og hvorfor er det så lige at jeg laver dette site?

Da jeg i 2003 skulle til at lave mit første site, WeirdSpace.dk, anede jeg ikke et klap om HTML, andet end at det eksisterede. Jeg vidste noget om programmering i kraft af min uddannelse og mit job, men HTML: intet! Jeg fik fat i et brugbart hæfte, og sådan hen ad vejen fik jeg stykket noget sammen, men det var ikke uden frustrationer over ting der ikke var ordentligt forklaret, så snart man ville lave noget der var bare en lille smule over huleboer-stadiet.

Erfaringen under vejs, og dermed også årsagen til dette site, er at der er masser af sites der tilbyder hjælp med HTML. Der er ikke ret mange forskellige sites, for de kopierer i reglen alle sammen W3C School, så man ser de samme eksempler om og om igen. Skal man inspireres, skal man se forskellige eksempler, ikke 100 kopier af det samme eksempel. Blandt de få alternativer, var der for mange dumsmarte sites, der ikke kunne hjælpe alligevel, hvilket også kunne virke belastende på tålmodigheden. Jeg ved ikke hvordan andre har det, men når jeg skal finde en løsning på noget programmering, vil jeg gerne have nogle konkrete eksempler der viser hvordan man gør, og de effekter det giver, og jeg gider ikke tekster hvor der tales til læseren, som om man er dum. Ligeledes vil jeg egentlig gerne vide, hvis der er faldgruber og ting der ikke kan lade sig gøre, uden en eller anden form for work-around... og så vil man jo gerne vide hvad den work-around er, ellers er man jo lige vidt!

Anyway, en hver idiot kan finde ud af at brokke sig over middelmådighed og at Verden ikke er perfekt. Det er der ikke meget fremdrift i. Nu prøver jeg at lave det jeg selv savnede, i håbet om at det kan hjælpe andre på vej. Indholdet på sitet startede jeg på et af mine andre sites, pilgaard.info, men som nettet ser ud i dag, kan søgemaskinerne ikke finde ud af det, hvis et site breder sig over flere emner der ikke er direkte beslægtede... og de besøgende bliver åbenbart også forvirrede... og så er det ens sider havner på side 1000 i søgningerne, uanset hvor godt eller anvendeligt det man laver er. Hvor fedt er det? Nu skal det i sandhedens interesse også lige nævnes, at det at lave sitet på dansk heller ikke er med til at give mange besøgende. Jeg syntes blot at vi trængte til noget undervisningsmateriale på dansk, i stedet for at alt er på engelsk.Computerhviskere og navnet på sitet

En stående vittighed når jeg hjælper især min svigermor med hendes computere er, at på samme måde som man har hestehviskere og hundehviskere der har specielle evner og kan få dyrene til at ændre adfærd ved deres blotte tilstedeværelse, er jeg computerhviskeren der kommer og får hendes uregerlige IT til at opføre sig pænt og velafrettet. Jeg overvejede en kort stund om sitet skulle have heddet computerhviskeren.dk, men selv om filosofien jeg bruger når jeg fikser andres computerproblemer gennemsyrer sitet her, så gav navnet ikke så meget mening. Dette skulle være en værktøjskasse, så de der ønsker det, kan få hjælp til at blive programmeringshajer inden for HTML- og web-programmering... og så var det jeg kunne se logoet for mig: en haj hvor der står HTML ned ad siden, det kunne kun blive en succes.


Michael Pilgaard
Juli 2013