Temaer til WordPress

Hvad går det ud på?

Måden som man styrer udseendet og funktionerne på i WordPress er med temaer, som man henter og tilretter til ens behov og ønsker. WordPress kommer som default med temaerne Twenty Twenty, Twenty Nineteen og Twenty Seventeen,som er til blogging. Twenty Twenty er det aktive tema. Her fra er det "kun" et spørgsmål om at finde ud af hvad det er man har brug for, f.eks. en webshop, og vælge et passende tema. Der er et hav af tilgængelige temaer man kan hente til forskellige formål, og der er masser af sites der gerne vil fortælle om hvilke temaer de synes er de fedeste og hvorfor. Her må man prøve sig lidt frem, til man finder noget man kan lide. Man kan sagtens skifte, tilføje og fjerne temaer, så man behøver ikke at være bange for at være låst fast en et givent tema.


Sådan installerer du et tema

Lad os sige, at vi har fundet et tema vi kan lide, f.eks. det blogging-tema der hedder Hemingway. Under menupunktet Udseende klikker man på Temaer, hvorved man kan se de tre temaer som store ikoner:

Temaer

Øverst ved overskriften Temaer er der en knap der hedder "Tilføj ny". Når man klikker på den, kommer man til en side, hvor man kan søge efter temaer på forskellig vis:

Temaer

Hvis vi søger på Hemingway, dukker temaet op på siden, og når man holder musen over ikonet, kommer der en mulighed for enten at installere eller få en forhåndsvisning:

Temaer

Forhåndsvisningen kan give en en idé om hvordan det kommer til at se ud, men man ved reelt først hvordan sitet kommer til at se ud, når man har installeret temaet. Så, hvis man trykker på knappen "Installer", bliver temaet installeret, og man kan nu i stedet vælge mellem knapperne "Activate" og "Live forhåndsvisning".

Temaer

Temaet Hemingway kan nu gøres til det aktive, ved at trykke "Activate", og temaet er nu på listen over temaer.


Sådan sletter du et tema

Det er altid god stil at holde orden på sin hjemmeside, også det der ligger i baggrunden. Så, man vil derfor fjerne bl.a. temaer, der ikke bliver brugt.

Sletning af temaer er en lille smule skjult. Hvis man under temaer klikker på det store ikon for det tema man vil slette, bliver det forstørret. Her er det temaet Twenty Nineteen:

Temaer

Diskret i nederste højre hjørne er der en knap hvor der står "Slet" (den lyser først op, så man kan se at det er en knap, ved mouseover). Den klikker man på og klikker på "OK", på den pop-up der kommer, hvor man skal bekræfte, at man vil slette temaet.