Nye HTML 5-tags i gamle browsere
Problemstillingen

HTML 5 er den nye version af HTML, som er på vej. Selv om den ikke er officielt implementeret, er der allerede nu dele af den, som de moderne browsere kan anvende. Internettet er blevet et meget anderledes sted siden HTML 4 kom til verden, og der har været behov for en opdatering med nye funktionaliteter.

Uheldigvis er det således, at ikke alle for deres browsere opdateret til den sidst nye, på trods af, at det er gratis. For enkelte er der en lovlig undskyldning, f.eks. hvis man bruger Windows XP og Internet Explorer for her er kun mulighed for version 8 eller tidligere. For de flestes vedkommende er det desværre kun et udtryk for manglende forståelse for sikkerhed ved færdsel på nettet eller reaktionær IT-politik i virksomheder.


Workaround ved styling

Når man blot skal style sin tag, består ens workaround af to dele. Hvis vi bruger NAV-tag'en som eksempel, så skal den specificeres i style sheet'et, hvilket for de flestes vedkommende er et cascading style sheet (CSS):

NAV {
display: block;
}

Derudover kan man selvfølgelig style med farver og fonte osv.

Vi har nu defineret elementet, så siderne kan bruge det, men fordi elementet ikke eksisterer for de gamle browsere, og gamle versioner af Internet Explorer ikke tillader ukendte elementer, skal elementes først skabes. Dette kræver et JavaScript med commandoen createElement, dvs. hvis man skal have NAV tag'en til også at fungere ved gamle versioner af Internet Explorer skriver man i HEAD tag'en:

<script type="text/javascript">
document.createElement('NAV');
</script>

Dette stykke kode skal ind på alle sider der anvender NAV-tag'en.